Sušenie je proces dehydratácie, kedy sa voda oddelí od produktu, aby sa znížil jeho obsah o 65-95% na hodnoty pod 15%. Tradičné sušenie bolo vykonávané pobytom potravín na slnku, a to najmä v krajinách so suchým a teplým podnebím. V priemyselnom meradle je však táto prax už mnoho rokov nepoužívaná v dôsledku nemožnosti kontroly hygieny a organoleptických vlastností produktu.
Spoločnosť Bolex, s.r.o. Vám ponúka širokú škálu sušičiek, primárne využívaných na ekologických farmách, na huby, ovocie, zeleninu, drevo a bylinky.
Sušičky byliniek | Sušičky potravín | |||
Špeciálne sušičky |
BOLEX, s.r.o., Bolešov 448, 01853 Bolešov, sales@potravinarske-stroje.sk, +421 42 20 21 22 9
www.Bolex.sk / www.Potravinarske-stroje.sk / www.Potravinarske-zariadenia.sk